Значителна част от информацията, която директорът на ОДМВР-Шумен е изискал на

...
Значителна част от информацията, която директорът на ОДМВР-Шумен е изискал на
Коментари Харесай

МВР искало информация от БСП Шумен, която прокуратурата не търсила

Значителна част от информацията, която шефът на ОДМВР-Шумен е изискал на 23 януари 2018 година от ръководителя на Общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия в София, излиза отвън рамките на предмета на предоставената от прокуратурата инспекция.

Това показват резултатите от инспекция, която беше разпоредена от основния прокурор Сотир Цацаров. Поводът е обвинявания от страна на Българска социалистическа партия, че районната прокуратура в Шумен извършва политически поръчки, като са изискани описите с имената на хората, участвали на делегатски събрания на Българска социалистическа партия.

Проверката на прокуратурата посочила, че Районната прокуратура не е направила закононарушение. Вместо това обаче от полицията в Шумен поискали информация, която била " неотносима към предмета на осъществяваната инспекция " и това не било възлагано от прокурора. Действията били подхванати напълно от ОДМВР - Шумен, излиза наяве от информация, която беше предоставена от прокуратурата. 

От левицата незабавно разясниха резултатите от инспекцията.

" Изявлението на основния прокурор удостовери тезата ни, че Министерство на вътрешните работи и институциите се употребяват за политически напън върху опозицията ", сподели заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев, представен от " Фокус ". По думите му институциите се " употребяват като политическа бухалка за хора, които не са членове на ГЕРБ ".

Той обърна внимание, че основният прокурор декларира, че забележителна част от информацията, изискана от шефа на ОД Министерство на вътрешните работи – Шумен, излиза отвън рамките на предмета от предоставената инспекция от Районна прокуратура-Шумен и че районната прокуратура не е упълномощила сходна инспекция.

„ Ние питаме кой разпореди на регионалната дирекция да желае сходна информация за членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия. Кой е този човек? На централно, локално или регионално равнище е? Какви дейности ще се подхващат от министъра на вътрешните работи? “, попита Стойнев.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР